Een duo rolgordijn kopen? Wat zijn de valkuilen?

Het duo rolgordijn kent veel variaties

In gemiddeld elke straat in Vlaanderen hangt een duo rolgordijn voor het raam. Duo rolgordijnen volgen het succes van het traditionele rolgordijn. Ze Zijn niet alleen een ideale raamdecoratie met veel functionaliteit, maar ook nog eens een hippe verschijning. Veel bedrijven haken op deze trend in en proberen een duorolgordijn of ook wel roljaloezie genaamd, te verkopen.

Waar let ik op bij de aankoop van duo rolgordijnen?

We geven je vandaag een aantal belangrijke tips waar je op moet letten om geen kat in de zak te kopen en nemen de online aanbieders onder de loep, zonder al te veel namen te noemen.  Niet iedereen heeft zijn zaakjes op orde en veel aanbieders doen zich voor al Nederlands bedrijf terwijl je duo rolgordijn in het buitenland wordt gemaakt, tot soms wel in China toe. Daar gaat het dan enkel om de prijs.

Aanrader 1:

Prik door de prijs heen. Laat je niet altijd alleen maar leiden door de prijs. Veel online aanbieders hebben heb product uitgekleed en alles zo dun en licht mogelijk gemaakt, en dat zie je later als je de duo rolgordijnen in huis hebt.

Aanrader 2:

Denk hierbij niet enkel aan het stof. Er zijn veel stofsoorten.  Kijk of men beschrijft wat je koopt. Let eens goed op of je kunt aangeven dat de banen uitgelijnd kunnen hangen.

Aanrader 3

Let eens goed op of de rand afwerking wel zwaar genoeg is zodat het stof mooi strak hangt.  Let een op of  de cassette solide is en het model bij je past. Een cassette kan niet alleen mooi zijn, maar zorgt ook voor een langere levensduur omdat het duo rolgordijn langer schoon blijft.

Aanrader 4:

Let eens op de bediening; is die solide en is de rolbuis niet te dun. Een dunnen rol buis zakt meer door en veroorzaakt golven in het doek.

Op onze zoektocht door het Vlaamse internet viel ons één website in het bijzonder op. Hier kun je een duo rolgordijn op maat naar je eigen smaak bouwen. Er is veel informatie over het product dat je wil kopen. En zo hoort het.